Vad är hårbortagning med laser?

Permanent hårborttagning med laser är en teknik som använder en högintensiv laserstråle för att ta bort hårstrån från roten. Laserstrålen värmer upp hårsäcken och orsakar skada på follikeln, vilket förhindrar att håret växer tillbaka.

Laserhårborttagning är vanligtvis mest effektiv för personer med mörkt hår och ljus hud, eftersom laserstrålen riktas mot pigmentet i hårfollikeln. Metoden är vanligtvis mindre effektiv på personer med ljusblont eller grått hår eftersom det finns mindre pigment att rikta laserstrålen mot.

Laserhårborttagning kräver vanligtvis flera behandlingar för att uppnå fullständig hårborttagning, och varje behandling tar vanligtvis 30 minuter till en timme. Behandlingen kan vara obehaglig men är sällan smärtsam, och du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

Det är viktigt att du får behandlingen från en erfaren hudläkare eller skönhetsspecialist för att undvika potentiella biverkningar som brännskador, infektioner eller missfärgning av huden. För att få bästa resultat, rekommenderas det också att undvika solning och användning av andra hårborttagningmetoder mellan behandlingarna.

i på Nyfors Laseklinik använder oss av Diode Laser som inte har några begränsningar vad gäller behandlingsområde eller hudtyp. Den fungerar både på ansiktet och kroppen, lika bra på ljusa som mörka hårstrån.

Hur funkar hårbortagning med laser?

Hårborttagning med laser fungerar genom att använda en högintensiv laserstråle för att värma upp pigmentet i hårfollikeln. Laserstrålen tränger ner i huden och orsakar skada på hårsäcken och follikeln, vilket förhindrar att håret växer tillbaka.

Processen börjar med att huden desinficeras och skyddas med en speciell gel eller kräm. Därefter riktas laserstrålen mot hårsäcken. Lasern värmer upp pigmentet i hårfollikeln, vilket orsakar skada på hårsäcken och follikeln.

Laserhårborttagning är vanligtvis mest effektiv för personer med mörkt hår och ljus hud, eftersom laserstrålen riktas mot pigmentet i hårfollikeln. Metoden är vanligtvis mindre effektiv på personer med ljusblont eller grått hår eftersom det finns mindre pigment att rikta laserstrålen mot.

Efter behandlingen kan huden bli lite röd och svullen, men det brukar gå över inom några timmar. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen, men det rekommenderas att du undviker solning och användning av andra hårborttagningmetoder mellan behandlingarna.

Laserhårborttagning kräver vanligtvis flera behandlingar för att uppnå fullständig hårborttagning. Antalet behandlingar du behöver beror på din hud- och hårfärg, hårtyp och behandlingsområde. Det är viktigt att du får behandlingen från en erfaren hudläkare eller skönhetsspecialist för att undvika potentiella biverkningar och säkerställa bästa resultat.

Frågor Och Svar

Hårborttagning med laser kan användas för alla delar av kroppen. Kvinnliga kunder vill oftast ta bort oönskat hår i bikiniområdet, armhålor, ben, brasiliansk och ansikte, medan manliga klienter oftast vill göra ta bort överflödigt hår på midjan, ryggen, bröstet, ansiktet och benen. Andra populära områden underarmar, axlar, haka, ben, nacke, mage, könhår, praktiskt taget var som helst som du har oönskade hår på.

Till skillnad från rakning, vaxning, användning av kemikalier och trådning, är borttagning av hårväxt med laser en långvarig och permanent lösning av oönskad hårväxt. Hårborttagning med laser är snabb, säker och effektivt. Medan metoder som Elektrolys kan behandla ett visst hår i taget, kan man med laser snabbt täcka stora delar av kroppen.

De flesta anser att hårborttagning med laser vara en betydande besparing över de kombinerade kostnaderna för rakning, vaxning och andra behandlingar … och man sparar tid och energi för att ta bort oönskat hår. Priset för permanent hårborttagning beror på det område som ska behandlas. Behandlingskostnaden börjar från 299 kr per behandling.

 

  1. Typ av behandling: Det finns flera olika metoder för permanent hårborttagning, som laserbehandling, IPL (Intensivt Pulsat Ljus) och elektrolys. Priset på varje metod kan variera beroende på vilken typ av utrustning som används och hur länge behandlingen tar.

  2. Kvalifikationer hos behandlaren: Priset på permanent hårborttagning kan också variera beroende på kvalifikationerna hos den som utför behandlingen. En certifierad och erfaren behandlare kan ta ut högre priser än en mindre erfaren eller ocertifierad behandlare.

  3. Plats: Priserna för permanent hårborttagning kan också variera beroende på var du befinner dig geografiskt. Större städer tenderar att ha högre priser än mindre städer eller landsbygdsområden.

  4. Klientens egna behov: Kostnaden för permanent hårborttagning kan också bero på vilken del av kroppen som ska behandlas, eftersom vissa områden är mer svåra att behandla än andra.

Det är viktigt att notera att priset inte alltid återspeglar kvaliteten på behandlingen. Det är viktigt att välja en certifierad och erfaren behandlare och utföra research för att jämföra priser innan du bestämmer dig för en behandling.

Du som har gjort permanent hårborttagning med t.ex. vissa IPL vet vilken smärta man går igenom för att bli av med håret. Tack vare vår maskins höga kylningseffekt och smart teknologi är behandlingen nästintill smärtfri. De flesta upplever att behandlingen känns som en mild stickning. Permanent hårborttagning med vår utrustning är i allmänhet bekvämare än vaxning eller epilering.
Beroende på området kan permanent hårborttagning ta mellan 5 till 90 minuter. Vissa delar av kroppen som T.ex. bikinilinje, överläpp, armhålor, ansikte tar inte mer än 20 minuter.
Ja, du kan börja din normala sysslor omedelbart efter behandlingen.
Antal behandlingssessioner varierar från person till person beroende på flera andra faktorer som hårfärg, hudfärg, ärftliga faktorer mm. Generellt är det mellan 5-8 behandlingar men en del kan behöva flera behandlingar.
Anledningen är fel val av utrustning och laser.
De som är gravida . De som tvingas tillbringa timmar i solen för sina jobb . De som har en aktiv infektion eller sår i det önskade området bör vänta tills de återhämtar sig från infektion och sår.
Man ska inte i tråda eller vaxa behandlingsområdet i minst fyra veckor före laserbehandlingen. Det är via håret som energin av lasern leds ner till hårsäcken för att permanent förstöra det. Man ska dock raka området med rakhyvel dagen innan eller samma dag. Man ska också undvika sol 2 veckor innan och efter behandlingen
Efter varje behandling måste man undvika att utsätta behandlingsområdet för solljus i ca en vecka. Om du ändå måste ut i solen på soliga dagar måste du använda solskyddsmedel med en SPF-nivå på 30 eller täcka behandlade området med kläder.

FÖRE EFTER HÅR LASER1FÖRE EFTER HÅR LASER1

 
 
 

FÖRE EFTER HÅR LASER1FÖRE EFTER HÅR LASER1